MOOIE EN FUNCTIONELE KASTEN VOOR MEER SFEER

Niet iedere kast is hetzelfde en dat is maar goed ook. Kasten zijn bijzonder multifunctioneel en geschikt voor diverse vertrekken binnen je woning. Zo zijn er kasten voor je woonkamer, keuken, hal, badkamer of slaapkamer. Ook zijn ze in allerlei soorten en maten verkrijgbaar, van kleine varianten tot aan grote kasten. Daarnaast heb je de keuze op het gebied van kleuren en materialen. Op het gebied van kasten is er voor ieder wat wils. Hieronder zetten we de diverse soorten kasten die er voor je zijn op een rij. Welke variant je ook nodig hebt, er zijn altijd mooie en functionele kasten te vinden die zorgen voor extra sfeer binnen een ruimte.

Welke soorten kasten zijn er?

Op het gebied van kasten is de keuze enorm. Dit is niet raar gezien het feit dat kasten vele functies voor ons vervullen. Ook zijn er kasten die specifiek gemaakt zijn voor bepaalde ruimtes binnen onze huizen. Hieronder vertellen we je meer over de verschillende soorten kasten die er zijn en op welke manier je deze kunt gebruiken.

Vitrinekast

Een vitrinekast valt meteen op door het glas waarvan het voorzien is. Het glas in de deurtjes is transparant, zodat iedereen er doorheen kan kijken. De vitrinekast is dan ook ideaal voor het bewaren van voorwerpen die best gezien mogen worden. Hierbij kun je denken aan prijzen, boeken of kunstvoorwerpen. Doordat ze achter glas geplaatst worden, zijn deze voorwerpen beschermd tegen de buitenwereld. Hiermee bedoelen we niet alleen de aanraking van andere mensen, maar ook bijvoorbeeld stof. Naast glas komt plexiglas ook vaak voor. Ook zijn er vaak laatjes ingebouwd.

Schuifdeurkast

Een schuifdeurkast is een vaak gekozen optie voor slaapkamers en werkkamers. Het mooie aan deze soort kast is dat het weinig ruime in beslag neemt. De deuren openen namelijk niet naar buiten, maar worden naar de zijkant geschoven. Ze komen dus niet de kamer in. Vooral voor kleinere ruimtes waarin je de opbergruimte optimaal wilt benutten, zijn schuifdeurkasten een goede keuze. Ze worden vaak gebruikt als kledingkast, maar in een dergelijke kast kun je van alles bewaren.

Ladekast

De naam van een ladekast zegt het eigenlijk al. Dit type kast bestaat voornamelijk uit lades waarin je diverse kleine objecten in kunt bewaren. Handig voor papieren, maar ook objecten zoals pennen of een rol plakband kun je hier gemakkelijk in kwijt. Het fijne aan een ladekast is dat deze compact is en spullen voor je kan bewaren die je snel bij de hand wilt hebben. Ladekasten kunnen in de woonkamer geplaatst worden, maar ook naast je bed in de slaapkamer worden ze regelmatig geplaatst. Dankzij hun opvallende designs hebben ze een eigen gezicht. Er zijn velen te vinden die goed aansluiten op de stijl van je interieur.

Boekenkast

Ook de titel van deze soort kast dekt de lading. Een boekenkast is namelijk ideaal om je boeken in te waren. Als je een groot huis hebt met een kamer die omgetoverd is tot bibliotheek, mag een dergelijke kast simpelweg niet in je huis ontbreken. Naast de standaard boekenkasten, met rijen voor de boeken en lades, zijn er ook tipi boekenkasten. Deze zijn wat minimaler qua design en meer open.

Opbergkast

Een kast waarin je diverse spullen kunt opbergen, dat is een opbergkast. Opbergkasten zijn in veel varianten verkrijgbaar en een geschikte optie voor meerdere ruimtes binnen je woning. Tegenwoordig kiezen mensen steeds vaker voor de Nipas opbergkasten. Deze zien er stijlvol uit en zijn in vele varianten verkrijgbaar, van smalle hoge kasten tot aan bredere lage kasten. Bekijk hier alle opbergkasten

BePureHome Organize vitrinekast grenen matzwart | halzes10.nl

Overige soorten kasten

Hierboven zijn de voornaamste soorten kasten benoemd, maar je hebt kasten in allerlei varianten. Zo is er bijvoorbeeld een wijnkast, waar je jouw flessen kunt bewaren. Daarnaast kun je de boel minimaal houden en kiezen voor een wandplank. Ook een wanddeco behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast kiest men graag voor een garderobekast in huis. Ook dressoirs zie je geregeld voorbij komen, vaak zijn dat dit de kasten waarop tv’s op worden geplaatst. Tot slot zijn wandkasten, vakkenkasten en nachtkastjes populair.

Heb je de ideale kast gevonden? Koop deze dan makkelijk en vlug online bij Hal ZES10 of kom naar de winkel voor een uitgebreid persoonlijk advies. Bekijk hier alle kasten