DE VERSCHILLENDE TAFELS EN HUN FUNCTIES, VOOR IEDER WAT WILS

Er zijn weinig stukken meubilair veelzijdiger dan een tafel. Het is de plek waaraan je samen met je familie het avondeten nuttigt, maar het is tegelijkertijd ook een plek waar je samen met de kinderen spellen op speelt of op knutselt. Als je een avondje gezelligheid met vrienden hebt ingepland, doe je samen met zijn allen een drankje aan tafel. Niet alleen zijn tafels multifunctioneel, maar er zijn tevens diverse soorten tafels verkrijgbaar. Deze hebben allen zo hun eigen functies en mogelijkheden. Hieronder vertellen we je meer over de verschillende soorten tafels die er zijn en wat ze voor je kunnen betekenen.

Uit welke soorten tafels kun je kiezen?

Bij menig winkel, zowel offline als online, is de keuze groot als het gaat om tafels. Tafels behoren dan ook tot de meest multifunctionele stukken meubilair die je kunt bezitten. Je kunt er sowieso dingen op wegzetten, je gebruikt ze tijdens het eten & drinken en, mits ze voorzien zijn van laatjes, kun je ze ook gebruiken om dingen in te bewaren. Hieronder zetten we de belangrijkste soorten tafels voor je op een rij.

Eettafel

De titel van dit type tafel dekt meteen de lading, want de eettafel is de tafel waar je met het gehele gezin aan eet. Een eettafel heeft genoeg ruimte onder de tafel zelf, zodat iedereen hier zijn benen kwijt kan. Zo kan iedereen op zijn gemak genieten van het eten, gezellig keuvelend over wat iedereen vandaag heeft meegemaakt. Het avondeten is hét moment waarop gezinnen met zijn allen samen zijn. Daarom is het van belang dat je dit op een comfortabele manier kunt doen. Eettafels zorgen hier voor. Dit type tafel mag dan ook niet ontbreken binnen je woning.

Salontafel

In de huiskamer van menig huishouden zul je een salontafel aantreffen. Salontafels zijn in vele varianten verkrijgbaar. Zo heb je de keuze op het gebied van de vorm. Zo kun je kiezen voor een ronde tafel, maar ook een vierkante of rechthoekige tafel behoort tot de mogelijkheden. Een salontafel gaat met vele voordelen gepaard. Ten eerste is het een uitstekende plek om objecten op te bewaren. Glazen drinken, kaarsen, bloemen en meer. Bovendien voegt een mooie tafel wat toe aan je gehele interieur. Als je voor een variant met laatjes kiest, heb je tevens extra opbergruimte. Bovendien kun je nu voortaan lekker chillen op de bank met je voeten op tafel.

Bijzettafel

Een bijzettafel en een salontafel worden vaak met elkaar verward. Er zijn absoluut tafels die overlap vertonen en in beide categorieën vallen. Toch zijn er wel degelijk verschillen tussen de twee. Ten eerste is een bijzettafel vaak kleiner van formaat. Daarnaast wordt het vooral gebruikt om voorwerpen op te plaatsen, bijvoorbeeld een vaas met bloemen of een ingelijste foto. Het is minder snel een plek waar je een glas drinken op plaatst, alhoewel dat natuurlijk wel mogelijk is. Je hebt de keuze uit bijzettafels van diverse materialen, van hout en metaal tot glas en kunststof.

Bureau

Ook een bureau kun je onder de categorie tafels scharen, alhoewel vele mensen dit niet doen. Toch komt een bureau qua functie grotendeels overeen met de meeste tafels. Een bureau plaats je op je werkkamer en is een plek waar je jouw arbeid verricht. Omdat het belangrijk is dat je documenten bij de hand hebt, zijn bureaus voorzien van laatjes waarin je deze papieren kunt bewaren. Op het bureau kun je veel dingen plaatsen, zoals bijvoorbeeld een lamp, je computer of pennen.

Plantentafel

Tot slot is de plantentafel de laatste tijd een vaak gekozen optie als het gaat om tafels. Mensen zijn dol op planten in huis. Deze brengen leven in de brouwerij en geven je huis meer sfeer. Echter kun je een plant niet zomaar op de grond zetten. Je wilt niet dat iedereen er over struikelt. Een plantentafel is in dat geval een uitkomst. Zo vallen je planten op en staan ze op een veilige plek.

Heb je de ideale tafel gevonden? Koop deze dan makkelijk en vlug online bij Hal ZES10 of kom naar de winkel voor een uitgebreid persoonlijk advies. Bekijk hier alle tafels