Loze ruimte in je woonkamer? Zo maak je leuke hoekjes in huis!

Herken je dat? Dat je op zich best tevreden bent met de inrichting van je woonkamer, maar dat je oog steeds naar dat kale hoekje getrokken wordt. Dat je al maanden op zoek bent naar inspiratie, maar dat het het allemaal net niet is….  Wie weet brengen we je met deze tips dichter bij de oplossing.

Plaats een “thinking chair” in de loze ruimte in je woonkamer

Heb je als kind, of met je kinderen ooit Blues Clues gekeken? Tijdens de afleveringen van die grappige kinderserie gaat hoofdrolspeler Steve altijd met het schattige hondje Blue een raadsel oplossen. Na een aantal hints (clues) verzameld te hebben, trekt hij zich terug in zijn thinking chair om alles op een rijtje te zetten. Wie weet is zo’n thinking chair wel wat voor jou? Vertel je iedereen dat je niet gestoord wilt worden wanneer je daar zit. Maar je zou ‘m natuurlijk ook kunnen gebruiken om waar nodig iemand even een time-out te geven.

Vul de vergeten hoek in je woonkamer op met planten

Zonder gelijk van je woonkamer een urban jungle te maken, kun je met een paar extra planten wel wat warmte aan je woonkamer toevoegen. Bovendien zijn planten goed voor de luchtkwaliteit. En een rustpunt voor je ogen. Kies je voor grote planten, dan kunnen die direct in een pot op de grond. Kleinere planten kun je misschien beter op een hoekkastje of een set met kleine tafeltjes plaatsen. Bonuspunten voor bloeiende planten die bij je kleurenschema passen.

Vul een lege hoek in je woonkamer op met plankjes en opvallende decoratie items

Met een paar plankjes, of ze nu in driehoekvorm of gewoon recht zijn, kun je die loze ruimte ook leuk opvullen. Gebruik ze niet als opbergruimte, want dan zien die kleine plankjes er al snel rommelig uit. Zet er een paar bijzondere decoratie items op. Op één plankje zou je bijvoorbeeld een paar kleine vetplantjes kunnen plaatsen, op een andere een schaaltje met een paar kleine kaarsen en op een derde een souvenir met een verhaal.

Maak een speelhoekje van je loze ruimte

Zet een leuk tafeltje dat voor je kids op zithoogte is in je loze ruimte. Of maak er een plak aan de muur. Zet er vervolgens een leuke poef onder, die qua kleur en textuur in het geheel past. En berg wat speelgoed op in een leuke mand. Zo heb je een heerlijk speelplekje gecreëerd, en hoef je niet iedere dag al het speelgoed weer naar boven te sjouwen.

Maak een fotomuur van die lege hoek in je woonkamer

Begin gewoon met een paar mooie foto’s van bijzondere momenten, en bouw daaromheen. Zoek er regelmatig een paar bij, en zo heb je al snel een muur vol herinneringen. Altijd een mooie aanleiding voor een leuk gesprek.

Speel met spiegels

Kan je woonkamer wel wat extra gevoel van ruimte of extra licht gebruiken? Speel dan eens met wat spiegels. Boven een tafeltje, of in plaats van een fotomuur. Zo kun je hele bijzondere effecten bereiken.

Loop je er nog niet warm voor?

Maak dan eens wat foto’s van je loze ruimte en stuur ze op. Onze stylisten maken met plezier een ontwerp voor je. Wil je daar meer over weten, neem dan gerust contact op. Of bekijk eerst eens onze Pinterest of Instagramfeed.