Salontafel decoratie: met deze tips maak je van je salontafel een echte eyecatcher

Salontafels. Je hebt ze in alle soorten en maten. Van veilig en neutraal tot enorm opvallend door de kleur, vorm of het gebruikte materiaal. Maar wist je dat je zelfs van de meest tijdloze salontafel met een paar handige trucs een eyecatcher kunt maken? Dit is wat ervaren interieurdesigners je aanraden als het om salontafel decoratie gaat.

Laat je salontafel jouw verhaal vertellen

Op die manier zit je namelijk nooit meer om een gespreksonderwerp verlegen. Zo kun je een vaas met je favoriete bloemen neerzetten, en vertellen hoe dat jouw favoriet geworden is. Je kunt de bloemen met een aantal van je favoriete reissouvenirs combineren, altijd een leuk onderwerp voor een oncomfortabele stilte. Wie weet heb je zelfs wel van die prachtige fotoboeken van je mooiste reizen laten afdrukken. En natuurlijk kunnen dit soort decoraties je ook helpen herinneren om eens naar de favoriete bloemen en reisavonturen van je bezoekers te vragen.

Sluit aan bij het kleurenpalet van je woonkamer

Hou bij het kiezen van je salontafel decoratie aan het kleurenpalet dat je voor je woonkamer gekozen hebt. Zo voelt het meer dan een geheel aan. Heb je je woonkamer ingericht met alleen lichte en donkere versies van twee kleuren, overweeg dan om er nog één of twee kleuren bij te kiezen. Je zult zien dat je kamer er meer van gaat leven. Je hoeft daarvoor niet eens muren te verven of extra meubels te kopen. Voeg gewoon naast de aankleding van je salontafel extra decoratie-items in die kleuren aan je kamer toe. Kussens, dekens, vazen, schalen, kaarsen. Leef je uit.

Combineer meerdere salontafels

Je ziet steeds weer steeds vaker een speels setje salontafels. Soms schuiven ze in elkaar, maar het kan bijvoorbeeld ook leuk zijn om ze te stapelen. Je kunt dan op één van de tafels wat kaarsen en een vaas zetten, en op de andere een collectie boeken. Zo vormt het samen een speels geheel.

Maak slim gebruik van een dienblad

Met een dienblad onder je salontafel decoratie voelen de diverse decoraties sneller dan een geheel. Bovendien kun je dan, wanneer je gasten hebt en daarom meer ruimte voor kopjes en gebaksbordjes nodig hebt, dat dienblad makkelijk opzijzetten. Ook wanneer je een zachte salontafel hebt, zoals bijvoorbeeld een hocker of een poef komt een dienblad van pas. Zo’n zachte ondergrond is namelijk minder stabiel voor glazen en kopjes. Bovendien kunnen condens of lekdruppels voor vlekken zorgen. Een dienblad kan dan net even wat meer stabiliteit en bescherming geven

Erop of eronder

Kijk ook eens of je iets creatiefs met de ruimte onder je salontafel kunt. Zo kun je daar een mooie mand met wat knuffeldekens of tijdschriften zetten. Of een poef die je als bijzettafeltje of extra zitruimte kunt gebruiken. Met een dubbellaags salontafel heb je extra opberg of decoratieruimte. Die kun je eventueel ook gebruiken om het gedecoreerde dienblad of de aangeklede serveertray op te bergen wanneer je gasten hebt.

Wat kan er fout gaan bij het combineren van salontafel decoratie

Uiteindelijk is natuurlijk ieder interieur en iedere salontafel net weer anders. Soms heb je een prachtige combinatie van decoratie-items gevonden, maar ziet die er op je tafel veel te karig uit. Dan kan het zijn dat je te kleine items hebt gebruikt. Die vallen op een grotere tafel namelijk volledig weg. Kijk dan een of het helpt om een groter item toe te voegen.

Zorg ook dat je voldoende ruimte overhoudt om je tafel nog te gebruiken. Je wilt er tenslotte ook gewoon je kopjes, glazen of wie weet zelfs je voeten op kunnen leggen.

Wil je je salontafel aankleden en kun je wel wat inspiratie gebruiken?

Bekijk dan ook onze Pinterest of Instagram feed eens? Daar vind je 24/7 inspiratie. Wil je liever hulp op maat? Onze stylisten kunnen je helpen met het maken van een 3d interieurplan of zelfs naar je woning komen om deze te stylen. Wil je daar meer over weten, neem dan gerust contact op.

Heb je deze salontafels al gezien?