Housedoctor Molecular lamp zwart | Halzes10.nl

Verschillende soorten verlichting in huis 

Leuke verlichting doet wonderen voor je interieur. Een speelse hanglamp boven de eettafel of een strakke vloerlamp in de woonkamer; het maakt alles sfeervoller en is bovendien praktisch. Goede verlichting uitkiezen is belangrijk en kan heel leuk zijn. Maar welk licht past waar en wat voor soorten verlichting zijn er nu allemaal om uit te kiezen? We laten je een greep uit de soorten verlichting in deze blog zien.

Hanglampen

Een hanglamp is ideaal voor boven de eetkamertafel of eigenlijk alle andere plekken in het huis. Hij maakt de kamer wat sfeervoller en brengt licht waar nodig. Er zijn verschillende soorten hanglampen om uit te kiezen. Er zijn sierlijke, industriële, rieten en nog vele andere soorten. Het is soms lastig om jouw perfecte lamp bij jouw interieur te vinden. Denk daarbij dan aan soortgelijke kleuren, dezelfde vormen of dezelfde stijl. Dit maakt het vaak passender en maakt jouw interieur echt af. Ook is het natuurlijk belangrijk dat jij de lamp mooi vindt.   Hanglamp Atom van BePureHome

Verlichting woonkamer

Er zijn verschillende manieren om de woonkamer te verlichten. Dit kan door middel van een hanglamp of een leuke staande lamp (bijvoorbeeld naast je bank). Denk hierbij ook aan je interieur en welke kleuren en vormen hierbij passen. Ga je voor een hippe, strakke look of toch voor sierlijke vormen? Durf ook te combineren en wissel strakke met ronde, sierlijke of natuurlijke vormen af. Dit geeft wat meer dynamiek in je inrichting.  Vloerlamp Tripod uit de Zes10 Collectie 

PT Pendant lamp diamond | Halzes10.nl
Housedoctor MED Lampvoet | Halzes10.nl

Industriële lamp

We zien het steeds vaker terugkomen: industriële vormen in het interieur. Het is een grote trend die nog steeds niet is weg te denken uit de interieurbladen. Statige industriële lampen, strakke, kale kasten of ijzeren elementen: de industriële trend is in veel huizen, restaurantjes en andere plekken terug te zien. Het is leuk om er mee te combineren of een stoere uitstraling aan jouw interieur te creëren.

Hanglamp riet

Riet en veel andere soorten gevlochten natuurlijke materialen zijn erg on trend. Denk aan bijvoorbeeld bamboe, rotan of touw. Het geeft een natuurlijke en sfeervolle invulling op jouw interieur. De meest gebruikte kleur voor deze lampen is bruin, maar de lampen kunnen natuurlijk in veel verschillende kleuren worden gemaakt. Heb jij een wat drukker en/of natuurlijk ingericht huis? Dan is een hanglamp van riet of andere natuurlijke materialen misschien wat voor jou!

Gouden elementen

We zien ook steeds vaker gouden elementen terug in veel huishoudens. Dit kunnen bijvoorbeeld gouden fotolijstjes, kranen, spiegels, maar ook zeker lampen zijn! Goud is on trend in alle interieurbladen en maakt jouw huis nóg sfeervoller. We hebben een paar gouden lampen voor je op een rij gezet.

Hanglamp Globular metaal antique Brass 
Tafellamp Moondust metaal antique Brass
Vloerlamp Jupiter metaal antiek Brons