WOOOD Exclusive Kaki wandlamp metaal zwart

Meer lampen, meer licht, meer sfeer

HANGLAMPEN, TAFELLAMPEN, VLOERLAMPEN EN WANDLAMPEN: MEER LICHT, MEER SFEER?

De invloed van licht op een vertrek moet niet onderschat worden, dat is heel belangrijk. Welk soort lamp je kiest heeft een enorme impact op de algehele sfeer binnen een ruimte. Tegenwoordig heb je meer keuze dan ooit op dit vlak. Zo zijn er vele lampen waarbij je zelf de felheid kan aanpassen en daarnaast heb je lampen die diverse kleuren licht kunnen laten schijnen. Bovendien zijn lampen in verschillende ruimtes binnen je woning aanwezig: de woonkamer, de slaapkamer en de keuken bijvoorbeeld. Hieronder gaan we dieper in op de verschillende soorten lampen waarvoor je kunt kiezen.

Voor welke soort lamp kies ik?

Iedereen heeft zo zijn eigen behoeften als het gaat om het vinden van de juiste lamp. Misschien ben je op zoek naar een lamp voor een specifieke locatie, maar je kunt ook kijken naar de mogelijkheden van de lamp zelf. Kun je een lamp bijvoorbeeld dimmer of schijnt deze licht in diverse kleuren? Er is veel mogelijk op dit gebied, zoals je hieronder kunt ontdekken.

Bloomingville sergio tafellamp bruin
BePureHome Pottery hanglamp multicolor
BePureHome Blackout vloerlamp metaal zwart

Hanglamp

Op diverse plekken binnen een woning kun je een hanglamp ophangen. Vooral in de woonkamer zie je dit soort lampen vaak. Niet alleen voeren ze hun voornaamste functie naar behoren uit (verlichting), maar ze zorgen daarnaast ook voor een hoop sfeer binnen een ruimte. Bovendien zijn hanglampen in allerlei varianten verkrijgbaar, zodat er altijd wel een lamp te vinden is die bij de stijl van je interieur past. Er zijn tegenwoordig zelfs duurzame hanglampen verkrijgbaar, dus je ook ecologisch verantwoord bezig zijn. Hanglampen zijn er niet alleen voor het plafond, maar je kunt deze ook aan de muur bevestigen.

Tafellamp

Tafellampen behoren tot de meest praktische lampen die er zijn. Zoals de naam al aangeeft, worden dergelijke lampen veelal op tafels geplaatst. Dit zijn relatief lichte lampen die je gemakkelijk kunt verplaatsen. Hierdoor zijn ze flexibeler in vergelijking met andere soorten lampen, want je kunt ze eenvoudig verplaatsen als je dat wilt. Waar een hanglamp in de woonkamer bedoeld is om de hele kamer te verlichten, is dit bij een tafellamp niet het geval. Deze is er vooral voor de sfeer en geeft vooral licht nabij de lichtbron. Een hele kamer verlichten aan de hand van een dergelijke lamp is dus een uitdaging.

Vloerlamp

Een vloerlamp is ook wel bekend als een staande lamp. Dit is een lamp die op de vloer geplaatst wordt en recht overeind staat. In verticaal opzicht zijn deze lampen dan ook hoog. Naast verlichting zorgen ook deze lampen voor net dat beetje extra sfeer in een ruimte. Over het algemeen worden deze lampen in de woonkamer geplaatst, maar er zijn ook varianten die geschikt zijn voor de slaapkamer. Deze lampen kun je eenvoudig verplaatsen. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact in de buurt. Het mooie aan vloerlampen is dat sommige varianten voorzien zijn van een zogenaamde lees arm. Deze kun je specifiek gebruiken om bijvoorbeeld een boek of de krant te belichten.

ZES10 Collectie Adeta vloerlamp metaal mat zwart ø37x147cm
ZES10 Collectie Lekar vloerlamp glas antiek brons/ smoke
ZES10 Collectie Klobu vloerlamp metaal mat zwart

Wandlamp

Zoals de naam van deze soort lamp al aangeeft, plaats je een wandlamp op de muur. Naast dat ze een ruimte van licht voorzien, zijn wandlampen de ideale manier om voor wat extra sfeer binnen een vertrek te zorgen. Je kunt veel spelen met hoe het licht tegen de muur op wordt geprojecteerd. Maar je kunt er ook voor zorgen dat een specifiek onderdeel van de muur extra opvalt, bijvoorbeeld een mooie schilderij. Zowel industriële als moderne uitgaven van deze lamp doen het op dit moment goed onder consumenten.

LED lampen

De laatste zie je steeds vaker dat lampen in allerlei soorten en maten worden voorzien van LED verlichting. LED lampen zijn meer dan alleen een hype, want ze bieden je ook een hoop voordelen. Ten eerste scoren deze lampen goed op het gebied van de verlichting zelf. Doordat er vele varianten verkrijgbaar zijn, kun je bijvoorbeeld kiezen voor verlichting met meer sfeer of met een andere kleur. Daarnaast hebben LED lampen minder vermogen nodig om net zo efficiënt te zijn als andere soorten lampen. Hierdoor bespaar je op de kosten van je energierekening.

Heb je de ideale lamp gevonden? Koop deze dan makkelijk en vlug online bij Hal ZES10 of kom naar de winkel voor een uitgebreid persoonlijk advies.