Gastblog als uit een boekje; zet je interieur mooi op de foto

Heb je een nieuw interieur waar je heel erg trots op bent?

Dat is natuurlijk erg leuk om met iedereen te delen, maar hoe krijg je je interieur nou mooi op de foto? Al die prachtige interieurs in de woonbladen dat wil natuurlijk iedereen wel. We geven wat tips:

  • Niet leuk, wel nodig..

Ruim op. Natuurlijk is het erg leuk om het kaartje die je kind heeft gekregen neer te zetten, maar het staat niet altijd heel mooi. Net als die vakantie souvenirs, een paar is leuk maar die hele kleine snuisterijen, doe maar niet.

  • Go green

Planten, groen maakt alles gezelliger! Haal wat planten in huis en zet een mooie bos bloemen op tafel. Denk bijvoorbeeld aan een wildboeket of een zelf geplukt boeket. Wist je dat er ook vaak kunstplanten gebruikt worden?

  • Shine a light

Licht, dit is een van de belangrijkste dingen voor een mooie foto. Zorg dat je de foto maakt, als het daglicht bij jou in de kamer schijnt. Dus niet op een winterse dag vroeg in de ochtend.

  • Filter

Maak je de foto met je telefoon? Je hebt verschillende apps waar je je licht mee kunt regelen, iets meer contrast aan de foto kunt geven of de foto iets warmer maken. Dit kun je doen met bijvoorbeeld de app: snapseed

  • voor de Professional

Heb je een professionele camera? Probeer dan de foto te maken op de M stand (manual). Hiermee kun je juist leuk oefenen om bijvoorbeeld scherpte en diepte te creëren.

Ben je benieuwd naar de stijl van Fotolabel? Neem eens een kijkje op hun website https://www.foto-label.nl

Jenny, bedankt voor je gastblog!

Wil jij ook eens een gastblog schrijven? Let us know.

“Fotograaf”

fo·to·graaf (de; m,v; meervoud: fotografen),
fo·to·gra·fe (de; v; meervoud: fotografes, fotografen)
1iem. die (beroepshalve) foto’s maakt