De smalle sidetable in de hoofdrol – Zo maak je er een blikvanger van!

Kijk jij ook vaak vol ontzag naar die onweerstaanbaar gestylde smalle sidetables? Om er zelf vervolgens na diverse pogingen nog steeds niets van te bakken? Weet dan dat je niet de enige bent die daar moeite mee heeft. Door de beperkte ruimte is het één van de lastigste items om te decoreren. Maar geef de hoop niet op. Met deze 5 tips style je je sidetables voortaan als een pro. 

1. Kies een thema voor je smalle sidetable

Het kiezen van een thema kan je helpen om te bepalen welke items je wel of juist niet op je sidetable plaatst. Misschien heb je van je laatste grote reis een aantal waardevolle souvenirs meegenomen die nog nooit een plekje in de spotlight hebben gekregen. Kijk eens of je die kunt gebruiken. Misschien heb je deze tafel voor een specifieke taak gekocht? Om je op te maken bijvoorbeeld. Dan kun je kiezen voor mooie sierradendozen en een opvallende make-up organizer. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook een coffee corner mee maken. Denk dan aan in het oog springende mokken, een theedoos en opvallende blikken of potten voor suiker, snacks en melkcupjes.

2. Denk verder dan wat je op de sidetable zelf plaatst

Natuurlijk is het belangrijk wat er op het tafeltje zelf komt. Maar je bereikt veel meer visueel effect door de muur erboven en de ruimte eronder ook in je plan mee te nemen. Op de muur hoef je je niet te beperken tot foto’s of schilderijen. Denk ook eens aan wat speelsere deco items zoals deze witte bloemen. Of aan een spiegel. Is je kamer namelijk niet zo groot, dan kan de reflectie van een spiegel een gevoel van ruimte geven.

Heb je veel ruimte onder je sidetable, dan is een poef eronder misschien handig. Of een sfeervolle mand, waar je bijvoorbeeld kussens of een woondeken in kunt leggen.

3. Gebruik een sidetable om een extra werkplek te creëren

Eerlijk is eerlijk: zelfs al heb je de beschikking over een (gedeelde) werkkamer thuis, dan nog heb je niet altijd zin om je daarin op te sluiten. Zeker niet als je kids thuis zijn. Het kan dan handig zijn om een sidetable te hebben waar je makkelijk even wat kunt doen dat niet teveel concentratie kost. En waar je laptop ook tijdens de maaltijden rustig kan blijven staan. Let dan wel even op de hoogte van de sidetable. Je moet er tenslotte wel comfortabel aan kunnen werken. Om het er rustig uit te laten zien, kun je in plaats van een stoel kiezen voor een krukje of poef. Die kun je er namelijk makkelijk onder schuiven.

Bij het stylen van zo’n hoekje zou je de decoraties bijvoorbeeld op basis van het thema “verder groeien” kunnen kiezen. Misschien een muurdecoratie met een inspirerende tekst, boeken over persoonlijke ontwikkeling en een zoutlamp of geurstokjes voor energie en een goede concentratie. Is het vervolgens tijd om de laptop weer op te ruimen? Dan verspreid je die leuke deco items gewoon weer over de tafel.

4. Denk ook eens aan een verrijdbare sidetable

Voor de balans in de styling van je kamer zouden we je wel aanraden om die een vaste plek te geven. Tegen de muur of naast de bank bijvoorbeeld. Maar heb je bezoek, en eigenlijk niet genoeg ruimte op je koffietafel, dan kun je ‘m makkelijk precies daarheen rijden waar dat handig is. Dan hoef je niet iedere keer te lopen om de wijn bij te schenken of de snacks aan te vullen.

5. Denk bij het kiezen van deco items in setjes van drie

Wanneer je items uitkiest om op je sidetable te plaatsen, denk dan in setjes van drie. Zo maak je het visueel aantrekkelijk, maar toch in balans. Zorg er daarbij voor dat je binnen die triootjes in hoogte en formaat varieert. In deze afbeelding zie je diverse sets van drie. Aan de muur zie je een schilderij, een icoon en een plankenkastje. In dat plankenkastje zie je opnieuw drie items. Op de sidetable wordt iets van de drie-eenheid afgeweken, maar zie je wel het effect van de hoogteverschillen. De kandelaars en de vaas leiden het oog naar de kleinere items. Waarna je oog weer omhoog naar de muur getrokken wordt.

Loop je nog steeds vast met stylen?

Kijk dan ook eens naar onze Pinterest of Instagram feed. Wie weet doe je daar nog inspiratie op. En wist je dat wij ook interieuradvies aanbieden? Onze stylisten kunnen je helpen met het maken van een 3D interieurplan of zelfs naar je woning komen om deze te stylen. Neem gerust contact op om je interieurvraag te bespreken.