Make it work; Ja, we bedoelen thuis met de kids!

In het begin hebben we allemaal een beetje lopen strubbelen met het thuiswerken. Maar eerlijk is eerlijk, langzaamaan worden we er steeds een beetje handiger in. Herken je hier niets van? Lees dan gauw verder voor wat waardevolle tips!

Clean up

Ja houdt het opgeruimd. We doen niks anders heel de dag, maar er moet gewerkt worden. Wellicht helpt het als je het opruimen net een beetje leuker maakt voor de kids, zij maken immers de meeste rommel. Bijvoorbeeld de dierenlades bij de Bloomingville boekenkast. Uiteraard hoef je hier niet alleen boeken in te doen, in de lades kun je juist wat kleiner (rommel) speelgoed doen. Zeg dat alle kinderen een dier mogen uitzoeken en voila, ze gaan voor je aan het werk! Scheelt weer, kan jij ook nog even dat ene mailtje afmaken.

Copy, paste

Kinderen imiteren, dat is echt niets nieuws. Ook hier geldt; make it work! Zit jij aan tafel met je telefoon, laptop en papieren van werk, creeer dit ook voor je kid(s). Vinden ze heel interessant. Bijvoorbeeld een laptop met krijtbord, een oud mobieltje van jezelf en een kleurboek (en voor de echte durfal, doe er pennen bij leggen!). Moet je eens kijken hoe lang ze zoet zijn met ‘werken’.

Zit je kind al op school en moet het nog thuiswerken? Zorg dat zij ook een rustige plek hebben voor zichzelf waar zij zich kunnen concentreren. Zijn ze klaar? Berg de schoolboeken lekker op in hun rugtas of in hun bureau. Werkt echt!

 

Teak a break

En dan bij voorkeur niet in dezelfde ruimte als waar je ‘aan het werk’ bent. Ga lekker zo veel mogelijk naar buiten. Buiten eten, spelen en van de zon genieten (als die schijnt). Frisse buitenlucht doet veel voor je, je zal zien dat je daarna beter kan concentreren.

Rhythm (is a dancer)

Ja houdt ritme, hier heeft iedereen wat aan. Ritme en regelmaat geven rust en dat is wat we willen. Iedereen weet waar hij aan toe is. Kom je uit bed, doen we allemaal tanden poetsen. Nu moeten we het werkend zien te maken met thuiswerken en een mix van school, BSO, KDV, enz. Een belangrijk element wat we allemaal hebben toevoegen is het handen wassen. Heb je al leuke sopjes verzameld bij al je fonteintjes?

 

“Kids”
(meervoud)
1(populair) kinderen

“Werk”
(het; o)
1het werken; = arbeid: aan het werk gaan; te werk stellen werk geven

2moeite, inspanning: werk van iets maken (veel) moeite voor iets doen
3(meervoud: werken) daad