Interieur project; Twee-onder-één-kap

Thijs en Judy

Derde kwartaal van 2020 werd het huis opgeleverd van Thijs & Judy. Een twee-onder-één-kap woning in hun dorp De Lier. Wat het extra bijzonder maakt voor hen om hier te gaan wonen, is dat Judy hier vroeger al op deze plek gewoond heeft met haar ouders die hortensia’s kweekten in het glastuinbouwbedrijf. En ook nog dat ze de twee-onder-één-kap deelt met haar jongere broer.

Dat Judy en haar broer beiden een eigen smaak hebben, dat is wel terug te zien in de indeling van de woningen. Waar haar broer heeft gekozen om één grote ruimte te houden, hebben Judy en Thijs gekozen voor aparte ruimtes gescheiden door mooie taatsdeuren.

In de tekeningen zie je terug wat eenheid doet met de ruimtes. Door in beide ruimtes een wand met opbergruimte te maken, creëer je rust. Door te spelen met materiaal en hoogtes, is het niet eentonig maar wel heel prettig. Daarnaast kan je ze natuurlijk maken hoe jij ze wilt, veel opbergruimte of wil je veel accessoires laten zien.

Daar Judy op een basisschool werkt en Thijs ook een drukke baan heeft, willen ze thuis graag licht en rust. Door veel lichte materialen te combineren met bijvoorbeeld ranke zwarte poten, geef je het interieur toch een klein beetje pit. Wel gedoseerd anders wordt het een overkill.

‘voorheen zaten we alleen maar in de keuken, want de woonkamer voelde niet af. Nadat Hal ZES10 is langs geweest om het  af te stylen, wil ik gelijk in de woonkamer gaan zitten’ vertelde Judy ons. Een groter compliment kunnen wij dan ook niet krijgen.

In de keuken is gekozen voor een half hoge kast met daaraan een bankje voor aan tafel. Wanneer die kast openstaat, is dit een bureautje voor dochter Noa. En zie je aan de wand die mooie lijst (ja, zowel in de keuken als de woonkamer)? Dat is De Frame tv van Samsung. Hier kun je iedere gewenste afbeelding kiezen, zodat deze helemaal blend in je interieur.

Er is gekozen voor de Sleeve bank van vtwonen. In combinatie met de rotan salontafel van Housedoctor en de Vida marmeren tafel van WOOOD geeft dit een warm en rustige uitstraling. De woonkamer voelt als een warme omhelzing, waar je ‘s avonds graag de kaarsjes aanzet om een wijntje te drinken en dat goede boek erbij te pakken.

Het eindresultaat mag er zijn!

“Scandinavisch

Bijv. naamwoord
Uitspraak: Scan-di-na-visch
Wat betrekking heeft op Scandinavië of de inwoners
Voorbeeld: ‘de Scandinavische landen’

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Project: Thijs & Judy
Soort huis: 2-onder-1-kap
Locatie: De Lier
Stylist: Katherine en Kim
Stijl: Blue Scandinavian
Fotografie: Fotolabel