In de fauteuil met Theo-Bert Pot

Je hebt hem vast wel eens voorbij zien komen op Instagram of tv. Kleurengoeroe Theo-Bert Pot. Niet voor niks, want een interieur zonder kleur, dat zal je bij TB niet voorbij zien komen. Ja, wij mogen TB zeggen ;). Zijn website heet The Nice Stuff Collector, en deze naam zegt het meteen al. Verzamelen van hele mooie spullen, maar ook het verzamelen van inspiratie uit alles van wat hij om zich heen ziet. Wij zijn fan van zijn werk en zijn met hem eens even goed ervoor gaan zitten met hem in de fauteuil. Ben je benieuwd welke vragen hij beantwoord heeft? Lees je mee?

Theo-Bert wie?

“Mijn naam is Theo-Bert Pot, ik ben interieurontwerper en stylist. Op Instagram ben ik dagelijks bezig om inspiratie te posten over kleur, dessins, veranderen in huis en mijn werk. Daarnaast werk ik veel voor bladen, ben ik stylist in het tv programma BinnensteBuiten en woon ik samen met Jelle in Den Haag.”

Interieur is je passie, ook je opleiding?

“Ik heb de kunstacademie afgestudeerd in 2009 (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag), waar ik grafisch ontwerp heb gestudeerd. Ik werkte na het afronden van de academie bij een ontwerpstudio die met name magazines ontwikkelen en maakten. Ik ben daarna voor mijzelf begonnen als grafisch ontwerper en sinds 2015 ben ik meer inspiratie op het gebied van interieur gaan posten op Instagram. Interieurstyling is altijd een passie geweest, van kinds af aan, door mijn interesse in fotografie (vanwege het maken van bladen) was dit een mooie combi. Niet veel later is het uitgegroeid en zijn 90% van mijn werkzaamheden gerelateerd aan interieur en 10% aan grafisch werk (wat ik nooit los zou kunnen laten). Het is een heerlijke combinatie.”

The Nice Stuff Collector?

“Ik werk online samen met leuke partijen die oprecht bij mij stijl passen. Ik vind het leuk en inspirerend om te wisselen met items in huis, maar zoals je ziet op mijn Insta is mijn motto ‘More is more’ en kan er altijd wat bij. Inmiddels hebben we ook een kantoor waar ik ook los kan gaan met styling en combineer ik ons huis en kantoor op Instagram. Ik werk voor het tv programma BinnensteBuiten, fotografeer ik voor bladen én er komt dit jaar een tweede editie uit van mijn interieur agenda The Collector.”

Wat vind je het leukste van je werk op TV?

“In het programma gaan wij kris-kras door het land, het mooie hiervan is dat je bij heel veel mensen binnen kunt kijken die nog niet blij zijn met hun interieur. Hoe leuk is het om in één dag een totale make-over te doen van bijvoorbeeld de woonkamer en mensen blij achter te laten. Heerlijk gevoel geeft dat.”

Welke projecten ben je stiekem een beetje trots op?

“Nu ik mijn tweede editie van The Collector agenda kan uitgeven vind ik wel heel tof! Je kan deze bestellen via mijn site thenicestufcollector.com. Hoe leuk om zelf iets te bedenken, ontwerpen en uit te geven! Daarnaast ben ik dol op alles wat ik doe, zorg dat elke dag telt! Dat vind ik een belangrijk motto.”

Je hebt een favoriet meubelstuk toch? Vertel!

“Dat is toch wel mijn bank, de Togo van Ligne Roset. We hebben deze nu zo’n zes jaar, voordat het echt een ‘hype’ werd. Heerlijke bank, gaat nooit meer weg.”

Favoriete kleur? Of allemaal?

“Hahaha, inderdaad heel veel kleuren vind ik mooi. Ik vind blauwen en groenen mooi om als basis mee te werken. Hou eens op met wit op de muren, kies voor kleur! Of dit nu zachte of diepe kleuren zijn… maar kleur, maakt contrasten met alles wat je in je interieur zet veel zachter.”

Kleurpalet

Bron van inspiratie?

“Mijn ogen staan altijd open! Ik ben graag in musea, steden, hotels, restaurants, vrienden thuis, Instagram, magazines en heel veel boeken.”

Interieurstylist. Eerlijk, hoe vaak gooi je de boel om?

“Heb je even?! Ons interieur thuis is nagenoeg altijd in beweging, het is mijn proef-lokaal om alle kleuren te testen en combinaties te maken. Heerlijk!”

Word je partner er gek van of wordt er vrolijk meegedaan?

“Daar heb ik gelukkig mazzel mee, maar soms ga ik iets te snel met verf, netjes werken moet ik wel even onthouden ;-)”

Less is more of More the better?

“More the better! Laat je omringen met dingen die je mooi of dierbaar zijn. Het is leuk om met nieuwe items je persoonlijke items te versterken of als nieuw te laten zijn. Is het een fauteuil, een vaas of wekelijks verse bloemen? Heerlijk!”

Hal ZES10 x Theo-Bert Pot

“Super leuk, want Katherine ken ik via een vriendin van haar waar ik interieuradvies heb gegeven. Zo kwamen we met elkaar in contact, super leuk!”

Theo-Bert zijn favorieten bij Hal ZES10

“Ik hoop je te ontmoeten tijdens het woonevent in januari! Houd het Instagram account van HAL ZES10 in de gaten, het wordt een feestje!”