Hal ZES10 gastblog; Terug naar dat ene moment

Herinneringen.. Je kent ze wel, die fijne en mooie herinneringen aan een plek, tijd of persoon.

Hoi! Mijn naam is Jaimy Zeestraten en ik vertel je graag hoe ik mijn/onze herinneringen terug laat komen in ons interieur.

Herinneringen kun je op verschillende manieren bewaren. Sinds een kleine 200 jaar kunnen we fotograferen. In het begin met een groot gevaarte en witte rook. Later met een filmrolletje. En sinds 1981 digitaal. Dat laatste is in de huidige tijd erg populair. En we maken er dan ook erg vaak gebruik van. Iedereen heeft tegenwoordig wel een mobiele telefoon met een camera om een herinnering vast te leggen.

Wat je in je hart bewaard, dat raak je nooit meer kwijt. En wat je daarvan op beeld hebt kunnen vastleggen is de moeite waard om tastbaar te maken. Foto’s zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit een interieur. Een mooie, leuke of grappige vakantie foto. Of die foto van de persoon waar je heel veel van houd. Een foto van een dier, omgeving of object. Iedereen heeft er wel 1 staan.

Naast beeldmateriaal vind ik het ook erg leuk om iets anders tastbaars te bewaren van een herinnering. Zoals het bioscoopkaartje van de eerste date, een schelp of  flesje zand van een vakantie. Alles heeft vaak wel een goed verhaal of geeft een fijn gevoel als je het weer even ziet of vasthoud.  Het brengt je vaak even terug naar dat ene moment.

Toen onze dochter geboren werd wilde ik haar eerste spulletjes bewaren. Bij Halzes10 kocht ik een glazen opbergboxje met 4 vakjes. Hierin kon ik haar eerste mutsje, fup, flesspeen, navelklemmetje en polsbandje van het ziekenhuis bewaren. Dit alles staat tentoongesteld op een dienblad met uiteraard een foto.

Ik hou van uniek. En vind het leuk om een item in huis te hebben die niemand anders heeft. En creatief denken is ook een goede eigenschap die ik bezit. Als ik een oud glas in lood raam zie, waarvan een ruitje stuk is en het hout rijp voor de sloop. Dan schrijf ik die niet af maar bedenk ik hoe ik deze een nieuw bestaan kan geven.  De ruitjes in de lijst hadden een afmeting van 13×18, perfect als grote fotolijst dus!

Ben jij zelf niet zo’n doe het zelf-er? Maar wil je ook een mooi herinneringenplekje in huis creëren? Halzes10 heeft een leuke collectie aan fotolijstjes, kaartenrekken, magneetborden, dienbladen, opbergdoosjes etc. Met wat advies van een medewerker kun je ook jouw herinneringen mooi tentoonstellen en bewaren!

Bedankt dat je mijn gastblog wilde lezen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *