Zo breng je met een grote poef meer sfeer en comfort in je huis

Heb jij al een grote poef in huis? Met dit heerlijk veelzijdige meubelstuk kun je op allerlei manieren eenvoudig en snel persoonlijkheid aan je huis toevoegen. Heb je al een paar keer met jeuk in je handen naar die cozy poefs zitten te kijken maar heb je eigenlijk geen idee hoe je ‘m kunt gebruiken om je interieur op te leuken? Dan doe je met deze vijf tips vast inspiratie op.

1. Gebruik een grote ronde poef als salontafel

Ben jij er ook zo zat van om iedere keer een blauwe plek op te lopen wanneer je de afstand tussen je benen en de salontafel voor de zoveelste keer verkeerd inschat? Overweeg dan die harde hoeken te vervangen door de zachte contouren van een ronde poef. Serveer je drankjes en snacks op een rond dienblad dat net iets kleiner is. Of leg lekker je benen op het zachte oppervlak wanneer je je favo serie opzet.

2. Zet een grote poef met opbergruimte aan het voeteneinde van je bed

Zo sfeervol, die knuffelzachte sprei en kussens in contrasterende kleuren waarmee je je slaapkamer hebt opgeleukt. Maar zwerven ze bij jou rond slaaptijd ook door je hele slaapkamer? Dan brengt een grote poef met opbergruimte uitkomst. Zo ziet alles er in een oogopslag weer strak uit. En met rust en orde in je huis breng je ook rust en orde in je hoofd. Dat slaapt vast een stuk lekkerder. En kies je voor een iets hogere poef? Dan kun je bij het aantrekken van je maillot of panty ook even relaxed gaan zitten.

3. Maak met een grote vierkante poef van iedere stoel een luie stoel

Wilde je eigenlijk graag zo’n grote loungebank, maar paste die helaas niet in je woonkamer? Dan kun je met een grote vierkante poef van zo’n beetje alle zitplekken in je woonkamer een luie stoel maken. En ben je bang dat dat teveel ruimte inneemt, schuif ‘m (of ze, want geloof me, het blijft er niet bij eentje) dan gewoon onder je stoel. Of onder de salontafel, als je die nog niet door een grote poef vervangen hebt.

4. Voeg contrast in kleur of textuur aan je interieur toe

Laten we eerlijk zijn, als we zelf meubels en decoratie bij elkaar zoeken, beperken we ons vaak tot zo’n twee kleurtinten. En dat terwijl een derde of vierde kleur juist zoveel meer persoonlijkheid aan ons huis toevoegt. We dagen je uit om een derde of vierde tint aan het kleurenpalet van je woonkamer of slaapkamer toe te voegen. Zoek bijvoorbeeld een poef, een deken, kussens of kaarsen in die kleurschakering toe. Zo maak je een vertrek met een relatief kleine investering net even wat meer eigen.

5. Gebruik een grote ronde poef als zitbankje bij je bureau, make-up tafel of achter de piano

Gewone stoelen kunnen plekjes in een woonvertrek er soms heel formeel uit laten zien. Een poef maakt het allemaal net wat informeler. En omdat je een poef makkelijk onder een tafeltje schuift, hoeft deze ook niet veel plek in te nemen. Wil je dus eigenlijk een klein bureautje aan je woonkamer of een makeup tafel aan je slaapkamer toevoegen en ben je bang dat ’t misschien te vol wordt. Overweeg dan een niet te opvallend meubel met een (relatief) grote ronde poef in een neutrale tint eronder als krukje.

Benieuwd welke poefs (en krukken) wij op dit moment op voorraad hebben?