Alles over de verschillende soorten kapstokken

Op het gebied van kapstokken is de keuze enorm. Er zijn diverse soorten en varianten waar je uit kunt kiezen. Een kapstok mag dan ook niet ontbreken in de hal van je woning, want zo creëer je de ideale plek om jassen, tassen en sjaals op te hangen. Daarnaast is een kapstok ideaal als je bezoek hebt, want ook zij kunnen nu gemakkelijk hun jassen kwijt zonder dat het al te veel ruimte in beslag neemt. Maar welke kapstok is het meest geschikt voor jouw woning? Hieronder nemen we de verschillende soorten kapstokken van dit moment onder de loep.

Welke verschillende soorten kapstokken zijn er?

Als je op zoek gaat naar een geschikte kapstok voor jouw hal, zul je al snel zien dat het aanbod ruim is. Je hebt wat goedkopere opties, maar ook duurdere varianten. Daarnaast zijn er verschillende soorten kapstokken waar je voor kunt kiezen. Waar je voor kiest, zal van een aantal factoren afhangen. Natuurlijk is er je persoonlijke voorkeur en smaak, maar ook de ruimte binnen je hal zal bepalen voor welk type kapstok je uiteindelijk kiest. Hieronder gaan we dieper in op de diverse soorten kapstokken waar je voor kunt kiezen.

Individuele kapstokken

Als de ruimte in je hal minimaal is, kun je voor individuele kapstokken kiezen. Deze zijn kleine varianten waarbij er veelal maar ruimte is voor één of twee jassen. Binnen deze categorie heb je de keuze uit vele varianten. Zo kun je het basic houden en kiezen voor een simpele haak die je aan de muur bevestigt. Dergelijke haken zijn vaak van metaal gemaakt en zeer stevig. Hier kun je prima één tot twee jassen ophangen. Ook zijn er individuele kapstokken met een wat opvallender design. Een goed voorbeeld hiervan zijn de WOOOD kapstokken die voorzien zijn van de hoofden van dieren zoals een konijn, hert of olifant. Zo geef je de kapstok een eigen gezicht, letterlijk in dit geval. Je kunt ook meerdere individuele kapstokken ophangen voor een speels effect en zodat je meer jassen kwijt kunt.

WOOOD Studio staande kapstok zwart
x
ontwerp zonder titel

Kapstokken voor meerdere jassen

Als je weinig ruimte heb in je hal en je niet al te veel bezoek over de vloer krijgt, volstaat een individuele kapstok voor maximaal één à twee jassen. Maar het is goed mogelijk dat je wel over meer ruimte beschikt en dat je beschikt over een groot huishouden of dat je geregeld bezoek krijgt. In dat geval is een kapstok voor meerdere jassen een aanrader. Natuurlijk kun je meerdere individuele kapstokken tegelijk kopen en deze ophangen, maar er zijn ook vele kapstokken verkrijgbaar met meerdere haken waaraan je vele jassen in één keer kunt ophangen.

Hangende kapstok

In de meeste woningen is er een hangende kapstok te vinden. Het voordeel hiervan is dat deze niet al te veel ruimte in beslag neemt, omdat deze variant aan de muur bevestigd wordt. Desalniettemin zijn er hangende kapstokken verkrijgbaar waar je veel jassen aan op kunt hangen. Je bent dus zowel weinig ruimte kwijt als dat je veel jassen kunt ophangen. Het beste van beide werelden. Het mooie aan deze soort kapstok (en vele andere varianten) is dat ze verkrijgbaar zijn in diverse materialen. Zo kun je kiezen voor een kapstok van metaal, maar ook een houten kapstok is een optie of een combinatie van beiden materialen.

WOOOD Ava kapstok 3 haken metaal zwart

Staande kapstok

Tot slot kun je kiezen voor een staande kapstok in de hal. Dit is vooral een aanrader wanneer je veel ruimte in dit vertrek hebt. Bovendien ziet een staande kapstok er stijlvol uit. Als je mensen op bezoek krijgt, zal deze kapstok meteen in het oog springen. Bovendien heb je de keuze uit vele varianten, zodat je altijd wel iets kunt vinden dat perfect aansluit op de stijl van je hal. Zo maak je alles tot één geheel.

Heb je de ideale haak of kapstok gevonden? Koop deze dan makkelijk en vlug online bij Hal ZES10 of kom naar de winkel voor een uitgebreid persoonlijk advies. Bekijk hier alle kapstokken