De mooiste hoekbanken voor 2021? Dat bepaal je toch zeker zelf? Zo maak je van elke hoekbank een statement piece.

Het kan je zomaar gebeuren. Je loopt op een druilerige dinsdagmiddag voor de zoveelste keer je woonkamer en denkt, meeeh, ik ben er klaar mee. Het is tijd voor een makeover. Voor je het weet ben je aan het Googlen naar de mooiste hoekbanken en naar woontrends voor 2021. Binnen een half uur slaat de keuzestress al toe. Want zo’n opvallende kleur, dat is echt supervet. Maar whoah, wat als die kleur over twee jaar ineens helemaal NOT is? Haal een paar keer diep adem. Schud je spieren even los. Met deze tips kies jij en decoreer jij de mooiste hoekbank. Waardoor je de komende jaren weer met een glimlach de woonkamer in kunt stappen.

Bepaal eerst een paar praktische kaders

De mooiste hoekbank is allereerst de hoekbank die bij jou of je gezin en bij je huis past. En bij je plan. Want ga je echt alles uit je huiskamer trekken en volledig opnieuw beginnen? Dan heb je een stuk meer keuzevrijheid dan wanneer je alleen één of een paar items vervangt. Die strakke designbank past dan toch misschien niet zo goed bij je landelijk ingerichte huis. En dat crèmekleurige fluweel is niet zo praktisch wanneer je een dreumes en een peuter hebt rondhobbelen. Schrijf dus eerst een paar puntjes op om je kaders te bepalen. Denk daarbij aan:

  • Hoeveel mensen er minimaal comfortabel op je bank moeten kunnen zitten
  • Welke kleuren je om wat voor reden dan ook beter niet kunt kopen
  • Hoeveel geld je maximaal aan een hoekbank uit wilt geven.

Bepaal of je wilt dat je hoekbank het statement item van je van je woonkamer wordt

Als alle items in je woonkamer de aandacht proberen te trekken, springt niets er meer echt uit. Daar krijg je mogelijk een heel onrustig gevoel van. Niet zo’n lekker idee voor je woonkamer, toch? Daarom raden interieurstylisten je aan om per vertrek bewust één zogeheten statement item uit te kiezen. Dat kan een extra opvallende hoekbank zijn, maar ook iets heel anders. Je kunt bijvoorbeeld ook een kunstwerk of een bijzondere schaal op tafel als statement item gebruiken. Het leuke van je kamer aanpakken is dat je dat helemaal zelf mag bepalen.

Wordt je hoekbank je statement item?

Dan mag deze lekker opvallen. Dat kan bijvoorbeeld door een felle kleur te kiezen, of een apart ontwerp. We zien dit jaar bijvoorbeeld veel hoekbanken in petrol, oker en chestnut.

Of wil je liever een hoekbank in een neutralere tint?

Daar valt ook veel voor te zeggen. Bovendien kun je met goed gekozen accessoires nog steeds een blikvanger van je bank maken. Zo kun je bijvoorbeeld kussens en een plaid in contrasterende kleuren of met opvallende patronen kiezen. Dan komen die trendy kleuren toch in je interieur terug. En kun je met een relatief kleine investering de laatste kleurtrends blijven volgen. Gewoon door je accessoires te vervangen.

Maak je hoekbank onderdeel van het grotere geheel

Door kleuren en patronen op diverse plekken terug te laten komen, laat je het aanvoelen als een geheel. Kies je dus voor mosterdgele kussens voor op de bank, zet dan bijvoorbeeld ook ergens in de woonkamer een mand in die kleur neer. Daarnaast kun je bijvoorbeeld een vaas of kaarsen in die kleur op je koffietafel plaatsen. Of een mosterdkleurige schaal in je boekenkast plaatsen.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor het stylen van je zithoek?

Heb je onze Instagram feed al eens bekeken? Daar kun je 24/7 inspiratie opdoen. Of wil je liever hulp op maat? Onze stylisten kunnen je helpen met het maken van een 3d interieurplan of zelfs naar je woning komen om deze te stylen. Neem gerust contact op wanneer je daar meer over wit weten.

Benieuwd welke hoekbanken op dit moment op voorraad hebben?