A touch of Vintage: zonder het oubollig te maken

Vintage kan je op zoveel manieren laten terug komen in je interieur, maar hoe doe je dat zonder dat het too much wordt. Wij geven je wat tips!

Vintage kleuren

Deze zijn voornamelijk fel en dit vooral in contrast met donkerbruin. De kleuren geel, groen, oranje en paars zijn typische vintage kleuren. Mocht je het aandurven kun je deze kleuren terug laten komen in je interieur om een touch of vintage toe te voegen. Je kunt denken aan groot; als in een bank (en dan het liefst fluweel!) maar ook accessoires kun je in deze kleuren terug laten komen; potjes (in macramé), lijstjes en kussens.

Oker geel
Warm groen

Vintage materialen

Wat de materialen uit de vintage jaren typeert is toch wel plastic, velvet en natuurlijk. Functioneel en duurzaam. Plastic tafel is wellicht wat heftig, maar plastic stoelen mogen weer helemaal! En weet je wat ook superhandig is, ze zijn ook gelijk voor buiten te gebruiken.

Nog een kleine tip!!  Voor de plantenliefhebbers, zet jouw grote plant in een vintage wasmand.

Prints & designs

Denk je aan vintage, dan denk je ook zeker aan disco! De disco print vind je overal terug, vooral in het interieur en kleding. De disco print is geografisch, kleurrijk en bloemrijk. Combineer het met een vintage wandkleed en voilá. Jou vintage item in je interieur is een echte go! Je kunt het ook laten terugkomen in je behang, bloemen, kussens, fauteuil, tafelloper, noem het maar op! Weet je waar je dit waarschijnlijk ook nog wel kan terugvinden? In de kast bij je ouders of je grootouders. Hoe leuk is het om dit vintage nieuw leven in te blazen?

Vogue fauteuil draaibaar

zelfstandig naamwoord

jaar, jaargang, bouwjaar, lichting: “they belong to the 1960 vintage (zij zijn van de lichting van 1960)” 

oud, antiek: “ vintage car auto uit de periode 1916-1930, klassieke auto